Basic General Knowledge Quiz Questions and Answers

Basic General Knowledge Questions and Answers. These are very vital and latest Basic General Knowledge Questions for all aggressive examinations. So, exercise with this massive series of Basic GK Questions and Answers. You can solution the GK Questions for amusing too. There are a whole lot of Basic General Knowledge Questions and Answers within the GK Online Test. Candidates can decorate your public speaking skills with this General know-how. Refer to the under sections and practice the Basic General Knowledge Quiz. It can assist in enhancing the innovation and creativity of aspirants. If you’re planning to use for the jobs or competitive examinations, then participate in the Basic General Knowledge Online Test.

It is crucial which you should hold yourselves knowledgeable about the general happenings inside the usa. Thus, each person wishes to update with the current affairs and the overall knowledge. On this internet page we replace the questions within the Basic General Knowledge Quiz associated with the cutting-edge updates and trending topics. Check the topics protected inside the Basic GK Online Test and practice tough. By checking and solving the Basic General Knowledge Questions and Answers, people can be up to date with the contemporary traits. All the contenders need to make the working towards of the Basic GK Quiz as a interest and analyze the new problems which can be occurring round us.

Basic General Knowledge Questions

Now you may exercise the Basic General Knowledge Questions for all competitive examinations. We have provided the clean manner to put together General Knowledge Questions and Answers within the GK Online Test. We can say this is the nice website online to practice the Basic GK Quiz for the assessments. From this, you can accumulate all the subjects associated with the General Knowledge. Equip your self with the latest GK Questions and Answers. Basic General Knowledge will help to gain the coolest score within the assessments. So, read the essential GK Questions and Answers and growth your GK Quotient. General Knowledge Questions is the number one topic on the way to ask in all the examinations. Practice the Basic General Knowledge Online Test and enhance the speed and accuracy. And additionally postulates can test the 62 questions inside the Basic General Knowledge Online Test.

Basic General Knowledge MCQ Quiz Answers with Solutions

Try to bear in mind all the Basic General Knowledge Questions and advantage success in all assessments. After clicking on the option, you can see whether it’s miles proper or incorrect. On this web page, in case you marked the perfect preference, then it’ll show rationalization within the beneath. So, you can check the description of the Basic General Knowledge MCQ question after clicking on the answer. Do the difficult work inside the Workspace which is furnished. Don’t waste time by means of doing the paintings on paper, and so on. Utilize the precious time and practice the Basic General Knowledge Questions and Answers. Check allindiaexams.In to recognize more subjects associated with the General Knowledge.




GK question and answers based on significant Cricket records

1. Which cricketer had scored highest individual score in first-class cricket?
A.
 Don Bradman
B. Brian Lara
C. Lane Hutton
D. Gary Sobers
Ans. B

2. Which cricketer had scored highest individual score in ODI cricket?
A.
 Virender Sehwag
B. Chris Gayle
C. Martin Guptill
D. Rohit Sharma
Ans. D

3. Which cricketer had scored most centuries in first-class cricket?
A.
 Lane Hutton
B. Wally Hammond
C. Jack Hobbs
D. Sachin Tendulkar
Ans. C

4. Which cricketer had scored fastest century in ODI cricket?
A.
 Vivian Richards
B. Corey Anderson
C. Shahid Afridi
D. AB de Villiers
Ans. D

5. Which cricketer has taken most catches in ODI cricket?
A.
 Ricky Ponting
B. Mahela Jayawardene
C. Jacques Kallis
D. Mark Waugh
Ans. B

6. Which cricketer had scored highest individual score in Test cricket?
A.
 Sanath Jayasuriya
B. Matthew Hayden
C. Brian Lara
D. Sachin Tendulkar
Ans. C

7. Which cricketer had scored fastest century in Test cricket?
A.
 Vivian Richards
B. Brendon McCullum
C. Misbah-ul-Haq
D. Adam Gilchrist
Ans. B

8. Which cricketer had scored most runs in a Test match?
A. 
Graham Gooch
B. Sunil Gavaskar
C. Don Bradman
D. Brian Lara
Ans. A

9. Which cricketer had scored most runs in a Test series?
A.
 Sunil Gavaskar
B. Don Bradman
C. Kumar Sangakkara
D. Hanif Mohammad
Ans. B

10. Which cricketer had scored most test runs in a calendar year?
A.
 V. V. S. Laxman
B. Mohamed Yusuf
C. Rahul Dravid
D. Steve Waugh
Ans. B

quiz

Daily Current Affairs Quiz 2019: GK or General Awareness section can be the easiest section in all government, banking, SSC, railways exams when followed regularly. Aspirants of competitive exams such as IBPS, UPSC, SSC, Bank PO, Bank Clerk, IBPS, Railways, Government Jobs, UPPSC, MPSC, etc can refer to the general knowledge questions and answers from this article. This article will help you in cracking any competitive exams you will come across in the near future such as IBPS, SBI, RBI, RRB NTPC, SSC, etc. The best way to analyze your General knowledge is by attempting a quiz based on the happenings. Navigate your way through the article and click on that specific date to attempt GK quiz for that particular day.

Also, we understand that it is not an easy task to remember all the gk & current affairs questions and answers. So, we have included an explanation along with the solution to help you remember better. So, without any further delay attempt General knowledge quiz for national level and other state exams, all at one place.

Besides preparing for the Government Jobs/ Sarkari Naukri, you also need to stay updated with the ongoing and upcoming Sarkari Naukri. Follow the Sarkari Naukri Page on Embibe to stay tuned with the recent government job updates.